Tusen takk for jobben!

3000 rusfrie arbeidstimer – årsrapport 2016

3000 rusfrie arbeidstimer

I 2016 har vi nådd over 500 privatkunder, firedoblet omsetningen, omsatt for 1,4 millioner og viktigst av alt: Vi har betalt ut lønn for over 3000 rusfrie arbeidstimer til mennesker som har valgt å leve rusfritt. Den innsatsen medarbeiderne gjør, står det respekt av.

Det er med stolthet jeg kan si at vi har klart å bygge et fellesskap rundt jobben, hvor alle bidrar som medarbeidere. I 2016 har vi fått ny bil og nytt kundesystem, vi har blitt nominert til årets sosialentreprenør, vi har fått nytt kontor, vi har fått vår egen lille reklamevideo og vi har lansert tjenesten Lei en medarbeider som har blitt en stor suksess.

Vi har begynt å samle inn småelektronikk, vi har vært julenisser hos 11 barnefamilier, vi har begynt å samle inn tekstiler til Fretex, vi har henta juletrær og vi har utvidet dekningsområdet vårt til hele Oslo.

Samtidig har det vært et utfordrende år hvor vi har lært mer om det med at ansatte med rusbakgrunn kan sprekke og ha tunge perioder. Ikke alle som begynner hos oss er klare for å jobbe, og vi er ikke verdensmestere på dette ved første forsøk, så vi gjør også feil.

Hele verden

På fullmånesamling på Speiderhytta Borgen vedtok vi i februar fellesskap, ansvar og rammersom de nye verdiene våre, basert på medarbeideres egne livserfaringer. Vi tror at signaleffekten av det vi gjør kan være større enn det vi gjør selv og har derfor valgt følgende visjon:

Vi skal vise hele verden hvordan mennesker med rusbakgrunn kan bli ressurssterke arbeidstakere hvis de får fellesskap, ansvar og rammer.

Dette er en hårete visjon som vi kanskje aldri når, og vi må bevise det selv før vi lærer bort noe til andre, men da har vi noe å jobbe mot.

Kutte strengen

Innen 2020 skal vi kutte NAV-strengen for 10 medarbeidere og selskapet skal gå i overskudd.

I 2016 hadde vi et underskudd på kr 1 101 905. Med midler fra Ferd Sosiale EntreprenørerScheiblerstiftelsenNAV og Finn.no ender vi på et teknisk overskudd på kr 378 095 som vi tar med oss i det videre arbeidet med å skape flere arbeidsplasser.

Det er min glede som gründer og daglig leder å rette en stor takk til medarbeidere og frivillige styremedlemmer, samt samarbeidspartnere som Ferd Sosiale EntreprenørerScheiblerstiftelsenNAVFinn.noHertz BilpoolNetcompanyMarco ReklameRomerike Avfallsforedling og Fretex.

Til deg som er kunde; Tusen takk for jobben!

Spesielt interesserte kan lese hele årsberetningen med regnskap, balanse og noter nedenfor.

Relatert

Med fortiden litt på utsiden.

«Hei! Jeg heter Line og kommer fra Medarbeiderne. Vi er en bedrift som kun ansetter tidligere rusavhengige…» Slik starter ofte en pitch når våre selgere

LES MER