Møt Ivar

Ivar (48) begynte hos oss som dørselger i april. I juni fikk han sommerjobb som arbeidsleder i Bydel Grünerløkka hvor han nå jobber fulltid.

Hvis han ikke får fast stilling i kommunen på nyåret håper han på en fremtid hos Medarbeiderne eller en av våre samarbeidsaktører.

Ivar er en sånn fyr du kan putte en mynt på. Vi stilte ham et enkelt spørsmål.

Hvem er du?

– Jeg er mann på 48 år som jobber midlertidig i Oslo kommune. Også er det vel naturlig i sammenhengen å nevne at jeg har rusbakgrunn. Jeg jobber som arbeidsleder i Bydel Grünerløkka.

Vi intervjuer Ivar på telefon mens han er ute og observerer Rune og William på rutegjennomføring for å lære mer om produktet han ønsker å jobbe med å selge.

Han ble invitert til Medarbeiderne i april av en bekjent som han var i behandling med for 20 år sida. Han har vært innom flere forsøk på rehabilitering men når han i 2010 fikk tilbud om fast bosted og en mulighet til å jobbe klarte han for første gang å holde seg nykter.

 

Altså, jeg er opptatt av å få frem hvorfor jeg har god rusmestring – det viktigste var at jeg fikk meningsfull aktivitet i kombinasjon med trygge boforhold. Det der må være på plass for at det skal funke.

– Ivar

– Medarbeiderne er for meg en ordinær arbeidplass som er forbeholdt tidligere rusavhengige. Det er selvfølgelig – assa – det som er spesielt er at vi har nogenlunde lik forhistorie. Bortsett fra det er vi veldig forskjellige. Det gjør på en måte at miljøet kan være utfordrende, men også mer åpent – vi vet hvor vi har hverandre og hvordan det er.

Ivar forteller engasjert om at Medarbeiderne foreløpig er en liten og oversiktlig bedrift og at det ikke er så farlig å komme inn og prøve.

– Jeg ville jobbe i Medarbeiderne fordi jeg kunne være med på å påvirke og bidra i en tidlig fase. Her får jeg en følelse av at jeg kan være med og komme med idéer og forme bedriften.

Det er tydelig at Ivar ønsker å være en ekstraressurs for Medarbeiderne. Så fort det er mulighet for det ønsker han seg en heltidsjobb hos Medarbeiderne eller en av samarbeidspartnerne våre.

Han sier at det eneste han trenger er å få komme og vise seg frem, vise at han duger. Han peker på at folk som har stått utenfor samfunnet lenge og vært i behandling og opprettholdt god rusmestring er ekstra motivert og er en ressurs.

Jeg vet at jeg kan bidra på mange arbeidsplasser.

– Ivar

– Jeg har lyst til å jobbe med administrasjon, salg, service, altså, kanskje å lære folk om salg og service, sier han. Han peker på at han har mye å fare med, men også mye å lære. Jeg kan være en god sosial påvirkningsfaktor. En av grunnene til at jeg fikk forlenga sommerjobben i kommunen nå er at jeg er en god miljøbygger og en positiv kar.

Relatert

Med fortiden litt på utsiden.

«Hei! Jeg heter Line og kommer fra Medarbeiderne. Vi er en bedrift som kun ansetter tidligere rusavhengige…» Slik starter ofte en pitch når våre selgere

LES MER

SISTE NYTT :

Avdeling Renvask blir skilt ut av Medarbeiderne og vil stå på egne ben fra 1. desember 2023 som et eget selskap. Dette selskapet vil hete

LES MER

Lenger leve tekstilene dine!

Gjør reparasjon til rutine! Vi i Medarbeiderne har skapt business av å samle inn tekstiler fra husstander i hele Oslo området, men vi er også

LES MER