Møt «Anders»

Det startet med en helg, så ble den en helg til, og en til, tilslutt ble det ingen mellomrom mellom helgene.

«Anders» har egentlig et annet navn, men ønsker å være anonym.

Da han flyttet til Oslo i 96 gikk det 5 år før han ble uføretrygda, da begynte han å selge hasj. Det gikk greit økonomisk siden han solgte hasj, men moren skjønte hvorfor han ofte måtte låne penger eller var blakk i slutten av måneden. Han drakk ofte fordi han kjedet seg og trengte til slutt ingen grunn til å drikke. Det startet med en helg, så ble den en helg til, og en til, tilslutt ble det ingen mellomrom mellom helgene. Det ble drikking og litt flørting med kokain og piller.

Han fikk etterhvert beskjed fra kompiser at det var blitt litt vel mye og han startet behandling for å få forbruket under kontroll, og gå tilbake til helgerusen.

Etter endt behandling tok det 3 timer før han var rusa igjen.

«Jeg var ikke klar» – Anders​

Det tok rundt 2 år før Anders følte seg klar og dro til legen for å starte behandling nummer 2.

3 dager senere dør bestekompisen av en overdose, “dette ga meg mer motivasjon for å slutte denne gangen, jeg var jo gudfaren til sønnen hans. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle være der for sønnen og fortelle han om hvordan faren hadde vært. Jeg satt rusa og bakfull i barnedåpen hans og det skulle jeg ikke være i konfirmasjonen.”

“Jeg drar jo på pub for å se fotballkamper og blir invitert på fester med kompiser i helgene. Jeg sa til dem at jeg ville bli invitert og at det går bra at de drikker selvom jeg ikke gjør det.

Er det veldig triggende? “Nei, jeg har hele livet fått høre at jeg er en sta jævel så det har jeg brukt godt gjennom denne prosessen”.

Etter avsluttet behandling har han gjort noe han ikke trodde kom til å skje, han har kjøpt seg en leilighet og begynt å betale sine egne mobilregninger. Han har også skaffet seg en motorsykkel som han kjørte rundt med i fjor sommer for å besøke venner og familie rundt om i landet.

Hvordan fikk du vite om Medarbeiderne?

“Jeg fikk tips om Medarbeiderne gjennom AA. Jeg har jobbet her i litt over en måned nå og jeg kjører rutene og henter emballasjen og søppelet. Ved siden av jobber jeg som frivillig tre ganger i uka, det er veldig greit å ha noe å gjøre og jeg føler at jeg bidrar med noe.”

Hva har det gjort for deg, det å ha jobb?

“Det er godt. Det er sosialt, spesielt i kirkens bymisjon hvor jeg spiser lunch med de andre og får omgås med andre mennesker”.

«I fremtiden ønsker jeg å jobbe mer frivillig arbeid og en prinsesse» – Anders

Det betyr mye for Anders at han har noe å drive med siden kjedsomhet en er stor utfordring i hverdagen. Han ser derfor for seg en fremtid med mer jobb, mer frivillighet og en prinsesse.

Relatert

Med fortiden litt på utsiden.

«Hei! Jeg heter Line og kommer fra Medarbeiderne. Vi er en bedrift som kun ansetter tidligere rusavhengige…» Slik starter ofte en pitch når våre selgere

LES MER