Voksesmerter

Vekst på alle områder

Medarbeiderne vokser raskt. Vi er nå 16 medarbeidere hvorav 14 er fast ansatte og 10 har rusbakgrunn. I mai 2016 feira vi at vi hadde 100 abonnenter. I juli feirer vi at det tallet er femdoblet. Likviditetsbudsjettet vårt sier at vi skal betale ut lønn for 3 700 arbeidstimer utført av mennesker med rusbakgrunn. Det er vi stolte av!

Vi er ikke noe tiltak, ikke avklaring, utprøving eller arbeidspraksis. Hos oss får medarbeiderne lønn og betaler skatt fra dag én. De er en ekstremt viktig ressurs og er med på å bygge opp det som for ettertida blir en mulighet for andre medarbeidere.

Fokus på salg

I den siste perioden har vi jobba med nyansettelser og ansatt Kim som operativ leder. Hun har reorganisert salgsteamet vårt, delt det i to, ansatt nye selgere og gitt imponerende opplæring. Hun har lovet oss salgsrekord i juli og vi er ganske sikker på at hun klarer å levere.

I tillegg til de fast ansatte selgerne våre med rusbakgrunn har vi to ungdommer på sommerjobb som bidrar. Vi har nå to ruter på Nordstrand, en rute på Bjerke, en på Fjellhammar, to i Østre Aker og to ruter på Vestre Aker.

Nye ruter og mye utleie

Tirsdag 2. august åpner vi Østensjø I og allerede 13. september åpner vi Østensjø II. Hvor vi skal åpne rute i oktober kan du være med på bestemme!

Vi har i dag avtale om utleie Medarbeidere for over 200 000 kroner siden vi lanserte tjenesten Lei en medarbeider i midten av april, og vi har kjørt flyttelass, gjort informasjonsarbeid, rydda kontorer, grilla hamburgere i konfirmasjon og klipt hekk. Vi har bemanna resepsjon og bært arkivskap, planta trær og malt gjerder.

I tillegg med dette har vi vært med Franzefoss på å skrive anbud, noe som er nytt for oss. Samarbeidet med Franzefoss er spennende og svært viktig for oss. Uten Franzefoss hadde vi rett og slett ikke fått til noe av det vi gjør.

Vi selger jevnt og trutt inn nye abonnementer på Lettvint privat og ser at dette også øker tilfanget av oppdrag på Lei en medarbeider.

Voksesmerter

Når vi vokser blir også ting mer uoversiktlig. Det er flere ansatte og mye som kan skje. Vi diskuterer fortløpende hvordan vi skal oppdage faresignaler, forebygge sprekk og jobbe med HMS. Vi har såvidt begynt på AKAN-arbeidet vårt og har signert IA-avtale. Det anbefaler vi alle å gjøre, siden det forenkler fraværsreglementet, letter kontakten med NAV og åpner for en rekke muligheter for relevante kurs, refusjon av bedriftshelsetjeneste med mer.

Den nye bilen vår er stor og lett å få en bulk på når man rygger mellom containere på Franzefoss, så vi jobber også med hvordan vi kan sikre oss at alle sjåfører kan håntere den på en tilfredsstillende måte. Alle skal gjennom HMS-samling hos Franzefoss og må gjennom oppfriskingskjøretime med fokus på farer knyttet til kjøring av stor bil.

Det å bli flere ansatte gjør også at det blir flere beskjeder og mye kommunikasjon frem og tilbake. I tiden fremover vil vi fokusere på stabil, kontrollert vekst samtidig som vi bygger kultur, folk, struktur, rutiner og gode systemer.

Relatert

Med fortiden litt på utsiden.

«Hei! Jeg heter Line og kommer fra Medarbeiderne. Vi er en bedrift som kun ansetter tidligere rusavhengige…» Slik starter ofte en pitch når våre selgere

LES MER