Med fortiden litt på utsiden.

“Hei! Jeg heter Line og kommer fra Medarbeiderne. Vi er en bedrift som kun ansetter tidligere rusavhengige…”

Slik starter ofte en pitch når våre selgere kommer på døra. Allerede i første setning har selger avslørt at hun har rusbakgrunn, vært ute en vinternatt før, gått livets harde skole eller alt det som det kalles når livet ikke helt ble sånn som man hadde drømt om. Men så reiser man seg, får nesten alt på stell og står rak i ryggen foran døra hos fremmede med fortiden litt på utsiden. Det er ikke tilfeldigheter, det er viljestyrke. Sånn viljestyrke som er bra å ha som selger hos oss. Det du drømte om kom bare litt senere i livet og nå tåler du et nei, men digger et ja. 

Vi bryr oss ikke om hull i CVen, rett og slett fordi vi vet at tiden ikke stod stille selv om du ikke var i arbeid og vi er gode nå på å lese mellom linjene. Men vi kommer til å spørre deg om erfaringene dine, livet og din motivasjon for å jobbe hos oss. Og ja, vi kommer til å spørre deg om din rusbakgrunn for å avklare at det er historie da vi er en rusfri bedrift. Spørre en ansatt om rus er ofte i mange bedrifter omtalt som den vanskelige samtalen. Sånn sett kan du si vi starter med den vanskelige samtalen før du i det hele tatt har fått utdelt uniformen din, og som regel er det ikke en vanskelig samtale i det hele tatt. Noen kommer alene til intervju, andre har med seg noen og begge deler har vist seg å resultere i ansettelser av fine, flotte folk som er klare til å jobbe. Du får ikke puter under armene, men du får tillit, rammer og et fellesskap som gjør at de fleste blomstrer i rollen sin her hos oss. Vi har absolutt ingen tro på utplassering, arbeidsutprøving eller sånt som ikke gir deg full lønn fra første dag eller skaper usikkerhet. Har du sagt du er klar for å jobbe, mye eller litt, stoler vi på at du mener det. Få har bevist det motsatte som tyder på at vi har knekt litt av koden for inkludering. 

Så om du eller du noen du kjenner hadde passet som selger hos oss så ikke nøl med å sende inn en søknad! Følg også med på våre sosiale medier og hjemmesider der vi legger ut alle ledige stillinger. Vi er en ideell bedrift, så jo mer kunder vi får, jo flere tidligere rusavhengige kan vi ansette – alt går i potten for å skape enda flere arbeidsplasser. Og du, om du er nervøs for å sende inn søknad: hun som skriver dette sendte ikke inn en CV, men en tegning hun laga om det å ha hull på CVen…fire år senere er jeg fortsatt en stolt Medarbeider og får alltid litt gåsehud når jeg kjenner på det å være en del av noe så mye større enn meg selv. 

Klem fra Markedsførings dama Nina 

Les mer om ambassadør stillingen her : https://www.finn.no/job/parttime/ad.html?finnkode=328733537

Del artikkelen