– Jeg må ta vare på datteren min

Thomas kom inn i rusmiljøet da hva 14 år gammel. Det startet med alkohol og så bygget det seg oppover til hasj og sterkere stoffer. Han har en tung bakgrunn med kriminalitet og rus, men for 20 års siden begynte han å jobbe for å komme seg ut av det.

Hvordan kom du inn i rusmiljøet?

– Når man er så ung så er det godt å føle at man hører til et sted. Og når man rett og slett ikke vet hva man vil eller hvor man skal så er det noen der som er klare til å ta deg i mot – det er rusmiljøet og det kriminelle miljøet. Det var på den tiden den lette veien å gå.

– Du kan ikke hjelpe noen som ikke vil bli hjulpet
Thomas, medarbeider

Thomas var innom 3 institusjoner mellom 1996 og 2001, men det handlet mer om å overleve. Man kan ikke hjelpe noen som ikke vil bli hjulpet. Men en dag var han bare ferdig – det ga han ingenting lengre.

– Jeg fikk mye bra terapi fra disse institusjonene, jeg hadde en ganske traumatisk barndom. Ikke hjemmeifra, men en del kjipe ting som skjedde da jeg var yngre.

Thomas tok opp skolen igjen, han begynte på Sinsen som helsefagarbeider og kom seg ut i læra igjen. Han gikk 2 år og fikk gode karakterer, femmere og seksere. Dessverre gikk ikke det som det skulle. Han fikk ikke lov til å fortsette grunnet at han ikke hadde 5 år med rene prøver fordi han fortsatt gikk i LAR. Samtidig som dette skjedde døde faren hans.

– På dette tidspunktet hadde jeg vært nykter i 5 år på heroin. Jeg fikk et tilbakefall, men i dette var jeg så bestemt på at jeg ikke skulle bruke heroin igjen, og valget falt på kokain. Etter tilbakefallet var det en liten periode med kokain, men jeg har nå 2 år med dokumenterte, rene prøver og selve suget etter rus har forsvunnet helt.

– Jeg har også alltid hatt et stort ønske om å hjelpe andre

Thomas, skattebetaler

Hvordan kom du inn i Medarbeiderne?

– Jeg fant Medarbeiderne på finn.no og søkte der. Fikk jobb ganske fort. Jeg er med som selger og kjører ruter med avfallet. Jeg har også alltid hatt et stort ønske om å hjelpe andre mennesker som er i samme situasjon, jeg har derfor vært mye politisk aktiv. Jeg har engasjert meg når jeg har hatt muligheten, det er det jeg gjør nå også, med å være med i medarbeiderne.

– Jeg er med på å få denne bedriften til å bli suksessfull slik at det kan åpne dørene for andre tidligere rusavhengige senere.

– Jeg har det veldig bra. Bekymringene er der de skal være, på «de riktige tingene». Det handler ikke lenger om hvor jeg kan få tak i dop, men om familien min, og jeg har blitt flinkere til å ta vare på meg selv for jeg har en datter som er avhengig av meg og jeg kan ikke ta vare på henne hvis jeg ikke tar vare på meg selv.

Thomas jobber som renovasjonsmedarbeider og selger i medarbeiderne og har nylig blitt kåret til månedens selger.

For øvrig kan du leie Thomas og de andre medarbeiderne for 349,- + mva pr. time.

Relatert

Med fortiden litt på utsiden.

«Hei! Jeg heter Line og kommer fra Medarbeiderne. Vi er en bedrift som kun ansetter tidligere rusavhengige…» Slik starter ofte en pitch når våre selgere

LES MER

SISTE NYTT :

Avdeling Renvask blir skilt ut av Medarbeiderne og vil stå på egne ben fra 1. desember 2023 som et eget selskap. Dette selskapet vil hete

LES MER

Lenger leve tekstilene dine!

Gjør reparasjon til rutine! Vi i Medarbeiderne har skapt business av å samle inn tekstiler fra husstander i hele Oslo området, men vi er også

LES MER