Hva kan tidligere rusavhengige brukes til?

2. januar 2017

Er det i det hele tatt noen grunn til å stole på folk med rusbakgrunn?

Ja! – sier vi.

I 2014 tenkte som vi at hvis noen har vært helt nede, helt på bunnen, og klart å komme seg opp igjen – da bor det noen ressurser i dem. Hvis du gir folk en mulighet til å vise at de kan – vil de bli lojale.

I to år har folk som har lagt rusen på hylla hjulpet folk med kildesortering i Medarbeidernes regi.

I april 2016 lanserte vi tjenesten «Lei en medarbeider» hvor man kan bestille hjelp og arbediet utføres av folk med rusbakgrunn. Siden da har vi leid ut tidligere rusavhengige i over 1000 timer. I begynnelsen var det mye sjauing, flytting og søppelkjøring, men innomellom har det kommet oppdrag som «steke hamburgere på moteshow», «betjene resepsjonen vår en dag», og «montere IKEA-kjøkken».

Det fikk oss til å tenke – what’s next? Vi villte teste hvor mye tillitt vi hadde, så vi lanserte «Lei en rusfri julenisse». Vi leverte julenisse til fire forskjellige bedriftsarrangement, og besøkte elleve barnefamilier på selveste julaften!

Vi gjentar suksessen neste år og sørger for at vi kan nisse hos minst 20 familier julaften 2017.

Men hva gjør vi frem til da?

Vel, i 2017 skal vi betale ut lønn til folk med rusbagkrunn for rundt 6000 timer med kildesortering. I tillegg har vi en ambisjon om å leie ut medarbeidere i over 2000 timer til det du trenger å få gjort.

Hva kan folk med rusbakgrunn brukes til?

 

Vi snur spørsmålet på hodet. Hva trenger du hjelp med?

Vi leier ut medarbeidere med rusbgakrunn fra kr 349,- + mva. pr. time og kan stille med stor bil for kr 249,- pr. time eller 1350,- pr. dag )+ mva).

Ta kontakt med Jonas på jonas@medarbeiderne.no eller tlf. 988 97 094 for å bestille hjelp.