Ut og få møkk på fingra

Etter tre år som konsulent ville Chris få møkk på fingra igjen

Professor Sjur Dagestad som starta Innoco har sagt at en bør ha litt «møkk på fingra» og ha gravd i jorda før en lærer andre å grave.

Nå har jeg vært forenklingsentusiast i Innoco i tre år. Jeg har bidratt på mange prosjekter; VEKST-program i Innovasjon Norge, innovasjonsreiser, prosjektet Mind the Gap i Nord-Odal og prosjekt for mer næringsvennlig kommune i Askvoll. Jeg har jobba med utfordringer knytta til skolefravær, software for videoredigering, hotelldrift, fruktsalg og salg av satellittdata.

Verktøyene og metodikken Innoco benytter, kombinert med evnen til å raskt forstå hva andre holder på med – har slik jeg sjøl ser det – satt meg istand til både å inspirere og gi gode råd. Allikevel er jeg fortsatt ung. Det er på tide at jeg får litt mer møkk under fingra sjøl.

Etter avtale med Innoco har jeg fått et års permisjon for å gjøre det vanskeligste en konsulent kan begi seg ut på – nemlig å gjøre det sjøl.

Jeg skal selvfølgelig fullføre alle oppdrag og forpliktelser jeg har overfor Innocos kunder, men fra 1. februar begynner jeg altså som daglig leder i mitt eget selskap. Jeg spoler litt tilbake.

Før jeg begynte i Innoco i 2013 samla jeg høsten 2011 sammen med to heroinavhengige, Silje og Martin, nok panteflasker til å starte Panterne AS.

Faksimile fra VG: Panterne skulle gir arbeid til aktive rusbrukere

Selskapet Panterne ble starta for å gi arbeid til rusavhengige. Ideen var å hente glass- og metallemballasjen til folk akkurat før det hoper seg opp og blir et ork.

Det funka, og vi beviste at aktive rusbrukere ikke bare kan selge gatemagasiner, men faktisk møte til faste tider og levere en god tjeneste.

Våren 2012 fant vi imidlertid ut at vi kunne gjøre mer for tidligere rusavhengige. Svært få kan jobbe seg ut av rus. Men mamge får god behandling og kommer seg ut av rus. Hvem skal ansette de?

Jeg.

Selskapet Silje, Martin og jeg starta sammen, og som Arne og John hjalp meg å bygge videre het Panterne. Men det samme selskapet som så vidt unngikk konkurs høsten 2012 heter i dag Medarbeiderne AS. Det driftes blant annet av fem tidligere rusavhengige.

Atle, Frank og Torbjørn er salgsmedarbeidere som skaffer nye kunder og Rune og Jonas har ansvar for å betjene de 270 kundene. Mange andre hjelper til.

Nå som daglig leder Ragnhild skal videre i ny jobb har Medarbeidernes styre besluttet at det er riktig at jeg tar over.

Nordre Aker Budstikke: Når noen av de ansatte kan sprekke

Jeg går inn med hud og hår og vet at her kommer jeg til å gå på mange smeller, sene kvelder og lange netter. Kjæreste, venner og familie er orientert om at jeg kommer til å trenge full støtte. Dette blir tøft.

Min hårete ambisjon er å seksdoble omsetningen på et år for å kunne gi en mulighet til folk som er ferdig med rus og interessert i å jobbe.

Klarer jeg det?

Jeg kommer til å gi dere innblikk i hva som er vanskelig og gøy og trist og morsomt underveis i blogginnlegg som krysspostes her, på Innocos blogg og påsamfunnsinnovatorene.no.

Relatert

Med fortiden litt på utsiden.

«Hei! Jeg heter Line og kommer fra Medarbeiderne. Vi er en bedrift som kun ansetter tidligere rusavhengige…» Slik starter ofte en pitch når våre selgere

LES MER

SISTE NYTT :

Avdeling Renvask blir skilt ut av Medarbeiderne og vil stå på egne ben fra 1. desember 2023 som et eget selskap. Dette selskapet vil hete

LES MER

Lenger leve tekstilene dine!

Gjør reparasjon til rutine! Vi i Medarbeiderne har skapt business av å samle inn tekstiler fra husstander i hele Oslo området, men vi er også

LES MER