Fra hashtag til handling

«Jeg må fortelle deg en hemmelighet jeg ikke tør fortelle noen andre» sa en bekjent til meg for en stund tilbake. Jeg var æret som den hun stolte på og knust da det i korte trekk handlet om å ikke ville være blant oss lenger. Etter en lang klem tvang jeg hun mer eller mindre til å ringe fastlegen og en til person hun stolte på. Hvorfor holdt jeg ikke på hennes store hemmelighet? Fordi det er for stort for meg å bære på alene, og fordi jeg hashtag bryr meg.

De færreste av oss er psykologer eller et enmanns kriseteam. Vi er medmennesker, men sjelden eksperter på livskriser, selv om vi kanskje har opplevd våre egne. Jeg mener om du sliter skal du ikke være alene, heller skal du ikke være alene om å vite om et annet menneskes tyngste tid. Tenk deg selv om noe skjer og spørsmålene hangler rundt deg » var det noen som visste at hun slet?». Personlig hadde dette knust meg helt og kanskje de da er for sent. Vi må bry oss, men også kjenne våre begrensninger.

På vår arbeidsplass går vi rett til sjefen om vi er bekymret for en annen ansatt. Dette er ikke sladring, det er omsorg og en regel vi fikk inn med teskje da vi signerte kontrakt. Rett til sjefen, ferdig snakka! Det betyr da at den det gjelder får hjelp med en gang, og den som var bekymret vet at noen tar tak. Klart jeg kan ta feil! Kanskje kollegaen min bare har hatt noen dårlige dager? Uansett sover jeg godt den natten for jeg har brydd meg og sett min kollega. Omsorg er aldri, aldri feil. Vi må se hverandre og vi må tørre å bry oss…ferdig snakka!

Det var trist som faen å høre om økning i antall telefoner til hjelpelinjer etter 1 juledag. Om du ikke stoler på smilet du ser på sosiale medier så spør! Se rundt deg, bry deg: har dine bekjente eller kolleger det bra? Ofte tror vi at mennesker har så mange rundt seg som evt tar tak, men du kan faktisk være noens nærmeste uten at du selv hadde den villeste anelse. Jeg sier ikke at sånn jeg tok tak i det var fasiten, men det kom gode resultater fra det i alle fall. Hvordan vi gjør det på arbeidsplassen vår er heller kanskje ikke svaret, men det funker hos oss.

Men det jeg ønsker aller mest? gå fra hashtag til handling! Og ta vare på deg selv også  ! 

Relatert

Med fortiden litt på utsiden.

«Hei! Jeg heter Line og kommer fra Medarbeiderne. Vi er en bedrift som kun ansetter tidligere rusavhengige…» Slik starter ofte en pitch når våre selgere

LES MER